Share
Info









Villa Stavan

Merging slope with hilltop

Born out of the hill slope a shell to the villa

“We are not making buildings at Mahiaare, we are building temples of sustainable living.” -Kamal Patel 

 STAVAN, is the fourth villa out of fourteen on a hilltop, concrete wall emerging out from the valley as a mesmerising wall. Stunning view to east and south river from indoor and a panorama from the first floor bedroom. A simple linear living dining kitchen space with slopping roof having perforations sealed with glass bottles inserts to let west sunlight add dramatic dimension. Opening to full length towards east swimming pool deck it tucks the servants quarter below. The huge west deck towards the river opens to a splendid view of the landscaped ravine and party garden with Shamiana. All materials are eco-friendly and unconventional unlike the luxury finishes for regular homes. Non gated compound-less villas having a servant quarter close to kitchen leaving ample space for parking, a powder room, pool shower and a tool space. Depending on the natural terrain and existing trees some part of the design may have to changed without following the plan or 3D will be acceptable to each nature loving proud owner of Mahiarre.

Sizes, area may change due to site survey error, trees, ravine curves or for better version.


Land area : 26400 sq.ft, Construction area : 5750 sq.ft + other amenities

Completion year 2023 jan (Proposed).

Video Visuals :https://youtu.be/G8NwGR7N7Ug

+
  • Completion Year : 2023
  • Client : Proposed
  • Area : 5750 sft +
  • Location : Kherda, Anand, Gujarat
  • Team : Kamal. Irfan, Vikram, Twinkle